Näytä video
256

Christoffer Hällfors

"EU lähellä Suomea"

Olen 32-vuotias valtiotieteilijä ja olen kotoisin Lapinjärveltä. Olen kasvanut maatilalla jossa on maidontuotantoa ja metsätalous joka nykyään on siskoni. Opiskelin valtiotiedettä Åbo Akademi Vaasassa, josta valmistuin vuonna 2015. Minut valittiin ensimmäisen kerran Lapinjärven kunnanvaltuustoon 18-vuotiaana ja olen nyt kolmatta kautta valtuustossa. Olen toiminut vuodesta 2017 kunnanhallituksen puheenjohtajana. Olen ollut yhteiskunnallisesti aktiivinen koko ikäni ja tavoitteena on aina että kaikilla on hyvä olla.

Minulla on kolme teemaa mitä haluan nosta kampanjassani; Ilmasto, turvallisuus sekä vapaa liikkuvuus.

EU:n tulisi vielä enemmän ja paremmin hyödyntää jäsenmaidensa eri vahvuuksia ilmastonmuutoksen torjumiseen, turvallisuuden kehittämiseen sekä ihmisten hyvinvointiin ja vapauteen. Meillä on Suomessa esimerkiksi vahvaa metsäosaamista sekä vahva maaseutu, joita tulisi edelleen kehittää. Suomi hyötyy EU:sta, siksi tarvitsemme EU:n lähellä Suomea.

Nimi: Christoffer Hällfors
Syntymävuosi: 1986
Kotipaikka: Lapinjärvi
Titteli: Politiikka ja data-analyytikko, VTM
Sähköposti: toffe@toffe.fi
Puhelinnumero: +358405610970
www: https://toffe.fi/

Vaaliteemat

Ilmasto

Ilmastonmuutos on ajankohtaisin kysymys tällä hetkellä. Näemme sekä tutkimuksessa että käytännön elämässä miten ilmasto muuttuu ja nyt meidän pitää toimia että saadan ilmaston lämpeneminen pysähtymään 1,5 asteeseen.

Maailmanlaajuisesti on ihmishenget vaakalaudalla mutta ilmastonmuutos vaikuttaa myös meidän kasvien kasvuaikoihin ja kasvuympäristöön. Paras tapa hillitä ilmastonmuutosta on vähentää hiilen ja fossiilisten polttoaineiden käyttöä. Meidän pitää samalla lisätä meidän hiilinielut sillä että me saadan meidän metsät kasvamaan enemmän.

Tulevaisuudessakin pitää olla mahdollista myös asua ja elää maaseudulla joten siksi me emme voi tehdä semmoisia toimia jotka vaikuttavat epäreilusti niitä kohtaan jotka asuvat maaseudulla. Meillä pitää olla keinoja jotka toimivat myös maaseudulla esim. biotalouden kehittäminen ja parempien polttoaineiden kehittäminen.

Turvallisuus

EU:n toinen ajankohtainen haaste on myös turvallisuus. Tässä on kyse siitä miten EU pystyy hoitamaan uusia turvallisuusuhkia jotka tulevat ulkoa. Meillä on Venäjä naapurina, joka vastoin kansainvälisiä sääntöjä valtaa toisen maan alueita. Meillä on kaksi maailman supervaltoja jotka kiistelevät tulleista, USA ja Kiina. Nämä tekijät tekevät maailman tilanteesta epävarmemman ja silloin tarvitaan vahva EU.

Näemme myös että terrorismi ja radikalismi lisääntyy maailmassa ja nämä tarvitsevat varman vastakohdan. EU tulisi olla tämä vastakohta. Meidän pitää kuitenkin varmistaa yhteiskuntamme vahvoilla EU:n ulkoisilla rajoilla. Me tarvitsemme raja-yhteistyön jossa kaikki jäsenvaltion osallistuu jota voimme turvata EU:n ulkorajat.

Meidän tulee myös kehittää EU:n yhteistä puolustusta. Minusta ratkaisu on se että jäsenmailla on vahva oma puolustus joka yhdessä tekee meidät vahvemmaksi. Olen aina ollut avoin kannassani että en usko että EU:lle tulee yhteinen puolustus vaan että EU:n yhteinen puolustus hoidetaan NATO:n kautta. Enemmistö EU-maista on jo jäseniä NATO:ssa ja siksi en usko että ne haluaisivat kehittää rinnakkaisen järjestelmän.

Kaikilla eurooppalaisilla on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi.

Vapaa liikkuvuus

Yksi tärkeimmistä EU-kansalaisten oikeuksista on mielestäni vapaa liikkuvuus. Se tarkoittaa minulle että voi opiskella, matkustaa ja elää vapaasti EU:n alueella. Tämä on vapaus joka nykyään tarvitsee suojelijan kun enemmän ja enemmän jotkut haluavat haastaa tätä oikeutta eri syistä. Minun mielestä se pitää olla oikeus että kaikki eurooppalaiset saavat liikkua vapaasti Euroopassa. Olemme pohjoismaissa olleet edelläkävijöitä vapaan liikkuvuden kanssa ja se on hyvä että se on levinnyt Europpaan Schengen-yhteistyön muodossa.

Tulevaisuudessakin pitää olla mahdollista matkustaa, opiskella ja tehdä työtä EU:n alueella.

Tue kampanjaa

Lahjoita omalle ehdokkaallesi. Voit tehdä sen verkkomaksuna tai Mobilepayn kautta. Tietoa rahankeräyksestä löytyy täältä.