Näytä video
266

Ida-Maria Skytte

"EU:n on otettava vastuuta maailman pakolaisista!"

Olen Mustasaaren kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen nuorin jäsen. Tällä hetkellä asun Vaasassa ja opiskelen kehityspsykologian maisteritutkintoa. Opinnoissani olen keskittynyt kriisipsykologiaan ja kirjoittanut mm. kandidaattitutkimukseni yksintulleiden pakolaislasten mielenterveydestä. Olen myös työskennellyt yksintulleiden pakolaislasten parissa Oravaisten Vastaanottokeskuksessa.

Ihmisoikeudet ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Yksi syy siihen on se, että pikkuveljelläni on autismi ja kehitysvamma. Olen pienestä pitäen nähnyt kuinka vanhempani ovat taistelleet pikkuveljeni puolesta. Sen ansiosta ihmisoikeudet ovat tulleet tosi tärkeäksi osaksi elämääni.

Nimi: Ida-Maria Skytte
Syntymävuosi: 1996
Kotipaikka: Mustasaari
Titteli: Kehityspsykologian maisteriopiskelija
Sähköposti: ida-maria.skytte@su.fi
Puhelinnumero: 0440964696
Jäsenenä:
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet
Svensk_Ungdom
Svensk Ungdom

Vaaliteemat

Ihmisoikeudet

Yli 300 ihmistä on jo tämän vuoden aikana saanut surmansa Välimerellä. Tämä tarkoittaa sitä, että 3-4 ihmistä kuolee Välimerellä päivittäin. Suuri osa surmansa saaneista ihmisistä on paennut kotimaastaan muunmuassa sodan tai köyhyyden vuoksi.

Moni väittää, että pakolaisaalto on ohi. Osittain se on totta, sillä yhä vähemmän pakolaisia tulee Europpaan. Emme enää tunne pakolaisaaltoa ja siksi luulemme, että pakolaisten määrä on vähentynyt. Totuus on kuitenkin se, ettei maailmassa ole toisen maailmansodan jälkeen koskaan ollut yhtä paljon ihmisiä pakenemassa muualle, kuin nyt.

Valitettavasti Euroopasta löytyy paljon ihmisiä, jotka kääntävät päänsä apua tarvitsevilta ja väittävät, ettei avunanto ole tehtävämme. Valitettavasti näitä asenteita löytyy myös Suomesta.

Se on meidän vastuumme. Se on meidän velvollisuus. Eläminen globaalissa maailmassa ei tarkoita, että voi nauttia ainoastaan sen tarjoamista hyvistä puolista. Se tarkoittaa myös, että on otettava globaalia vastuuta. Vastuu auttaa niitä, jotka sitä tarvitsevat.

Ilmasto

Ilmastonmuutos tapahtuu nyt ja siksi meidänkin on toimittava nyt. Meidän on rajoitettava globaali lämpeneminen 1,5 asteeseen. Mikäli EU jatkaa samalla tavalla, tulee globaali lämpeneminen nousemaan kolmella asteella 1,5 asteen sijaan.

Tutkijoiden mukaan kolmen asteen lämpeäminen olisivat tuhoisia useimmille maapallon ekosysteemeille ja kenties loppu ihmisen sivilisaatiolle. Toisin sanoen on nyt tosi kyseessä. Meidän politikkojen on oltava rohkeita ja tehdä kunnianhimoisia ilmastopoliittisia päätöksiä.

Nuoret <3 EU

Edellisissä EU-vaaleissa ainoastaan 10% kaikista äänioikeutetuista, alle 25-vuotiaista suomalaisista valitsi äänestää. Muihin vaaleihin verrattuna on tämä luku uskomattoman alhainen. Vaikka moni nuori on kiinnostunut kansainvälisistä kysymyksistä, käyttää todella harva ääntään. Tämä on asia jonka tahdon muuttaa.

Suomesta ei ole tällä hetkellä yhtäkään alle 40-vuotiasta europarlamentaarikkoa. Suomalaisten parlamentaarikkojen keski-ikä on 57 vuotta, kun taas kaikkien 751 parlamentaarikon keski-ikä on 55 vuotta. Europarlamentaarikon tulee edustaa EU:n kansalaisia. Siksi useamman nuoren poliitikon tulisi olla mukana Brysselissä tekemässä päätöksiä.

Sinä voit vaikuttaa parlamentaarikkojen keski-ikään. Suomi voi saada useampia nuoria parlamentaarikkoja, kun sinä käytät ääntäsi!

Tue kampanjaa

Lahjoita omalle ehdokkaallesi. Voit tehdä sen verkkomaksuna tai Mobilepayn kautta. Tietoa rahankeräyksestä löytyy täältä.