265

Niclas Sjöskog

"Lisää mahdollisuuksia - Vähemmän rajoituksia"

Yhteiskunta-asioista kiinnostunut maanviljelijä, jolla on monta rautaa tulessa. Olen naimisissa Vivekan kanssa ja meillä on kolme lasta. Olen toiminut yli 20 vuotta eri edunvalvontatehtävissä. Tällä hetkellä mm. SLC, ÖSP sekä MTK:ssa. Toimin Pedersören kunnan valtuutettuna sekä hallituksen jäsenenä. Toimin myös valtuustoryhmämme puheenjohtajana. Olen Pohjanmaan liiton valtuuston varapuheenjohtaja. Olen toiminut monissa eri yritysten hallituksissa mm. Faba sekä Mtech.

Nimi: Niclas Sjöskog
Syntymävuosi: 1972
Titteli: Maanviljelijä
Sähköposti: niclas.sjoskog@agrolink.fi
Puhelinnumero: 0405510087
www: https://www.niclassjoskog.fi
Jäsenenä:
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet

Vaaliteemat

Maaseutuelinkeinot

Maatalous, metsä ja turkiselinkeino. Kaikki kolme erittäin tärkeitä maaseutuelinkeinoja. EU tulee uudistamaan maatalouspolitiikansa minkä vuoksi on tärkeää, että olemme mukana valvomassa etujamme. Maatalouden toimintamahdollisuudet ovat hyvin erilaiset EU:n eteläisellä Välimerellä tai pohjoisimmassa Suomessa.

Olemme hoitaneet Suomessa metsiämme niin hyvin, että olemme kaksinkertaistaneet metsän kasvun viimeisen 50 vuoden aikana. Tässä meidän ei tule rajoittaa vaan luoda enemmän mahdollisuuksia. Turkiselinkeino on Suomessa maailman parhainta niin eläinsuojelun, laadun kuin sertifioitujen tuotteiden näkökulmasta. Meidän tulee olla ylpeitä turkiselinkeinostamme ja haluan olla edesauttamassa tätä elinkeinoa.

Maaseutu

Tie- sekä infraverkostot ovat ne tärkeimmät perusedellytykset, jotta maaseudulla voi toimia ja elää. Viime vuosina on ilmennyt kyllä myös muita ongelmia. Susi, merimetso ja hylje ovat levittäytyneet ja rajoittavat näitä edellytyksiä, että voisi elää ja toimia maaseudulla. Emme voi antaa tämän jatkua. Suden ei tule rajoittaa ihmisten arkista elämää, merimetso ei saa tuhota luontoamme, hylkeen takia emme saa menettää ammattikalastajia. Yritykset ovat meidän hyvinvointimme perusta. Suurin osa yrityksistä ovat pieniä tai keskisuuria ja moni niistä toimii juuri maaseudulla. EU on alkanut ohjailla sekä säädellä kaikkea mitä tehdään. Tämä on mielestäni huonoa yhteiskuntakehitykselle, kaikki mikä ei ole sallittua ei voi olla kiellettyä.

Ilmasto

EU:n laatimat eri toimenpiteet hidastaakseen ilmastonmuutosta pitää perustua aina faktaan eikä vain mielipiteeseen. Suurin syy korkeisiin hiilidioksidipäästöihin johtuu fossiilisten polttoaineiden käytöstä. Tästä huolimatta nostetaan mediakeskusteluissa esille muita asioita kuten lihatuotannon vaikutukset ilmaston lämpenemiseen. Mielestäni tässä on menty jo niin pitkälle, kun ns. syyllistetään yksittäistä ihmistä, milloin mistäkin. Meidän tulee pitää huolta luonnostamme ja tehdä päätöksiä, jotka perustuvat tieteelliseen tutkimukseen sekä maalaisjärkeen. Vihreät elinkeinot ovat tässä ratkaisuna eikä syyn aiheuttajana. Maa- ja metsätalous ovat ne elinkeinot, jotka sitovat hiiltä. Näistä löytyy ratkaisuja kuten esim. biopolttoaine sekä yhä suurempi määrä puurakentamista, joka sitoo hiiltä hyvinkin pitkäksi aikaa.

Tue kampanjaa

Lahjoita omalle ehdokkaallesi. Voit tehdä sen verkkomaksuna tai Mobilepayn kautta. Tietoa rahankeräyksestä löytyy täältä.