Näytä video
267

Nils Torvalds

"Koko Suomen Europarlamentaarikko"

Olen toiminut seitsemän viimeisen vuoden aikana RKP:n europarlamentaarikkona Brysselissä. Tänä aikana olen, yhdessä tiimini kanssa, rakentanut korvaamattomat henkilökohtaiset verkostot joiden avulla voimme neuvotella ja saada tuloksia yli kulttuuri- puolue- ja ryhmärajojen. Tämä tulee olemaan erityisen ratkaisevaa ensi parlamentin toimikaudella, sillä EU-kriittisten populististen ääripäiden, niin oikealla kuin vasemmalla, oletetaan kasvavan. He tulevat tekemään kaikkensa aiheuttakseen erimielisyyksiä parlamentin päätöksiä tekevän enemmistön sisällä. Meidän on siksi kerättävä ja yhdistettävä järkeviä päätöksiä tekevät voimat.

EU:n tulee keskittyä niihin suuriin kysymyksiin joissa jäsenmaat voivat olla yhdessä vahvoja ja hyötyä vahvasta yhteistyöstä. Haluan jatkaa työskentelyä seuraavien kysymyksien parissa: Ilmasto- ja ympäristöpolitiikka, eurooppalainen turvallisuus sekä tutkimus ja innovaatio.

Nimi: Nils Torvalds
Syntymävuosi: 1945
Kotipaikka: Helsinki/Bryssel
Titteli: Europarlamentaarikko
Sähköposti: nils.torvalds@ep.europa.eu
Puhelinnumero: 0400432262
www: http://www.nilstorvalds.fi
Jäsenenä:
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet

Vaaliteemat

Ilmastonmuutos

Globaali ilmastonmuutos on yksi aikamme suurimmista haasteista. Parlamentissa työskennellessäni olen yhdessä kollegoideni kanssa aktiivisesti työskennellyt sen puolesta, että EU:lla olisi kunnianhimoisempi ilmastopolitiikka, ja tässä olemme myös onnistuneet. Siitä huolimatta tämän vaativan työn pitää jatkua myös tulevalla kaudella. Tämä on kysymys, jonka parissa työskentely EU-tasolla on järkevintä, sillä yksikään jäsenmaa ei yksin pysty ratkaisemaan ilmastonmuutoksen haasteita.

EU:n ilmastopolitiikan tulee pyrkiä siihen, että pystymme pysäyttämään globaalin ilmastonlämpenemisen 1,5 asteeseen. Olemme jo oikealla tiellä, mutta meiltä löytyy myös paljon parannettavaa. Meidän tulee luoda edellytykset sekä porkkanoita jotka edistävät innovaatioita ja ilmaston kannalta kestäviä ratkaisuja. Meidän pitää myös mahdollistaa yksilöille helpompi mahdollisuus tehdä ilmastoystävällisempiä päätöksiä arkipäiväisesti. Tämä koskee myös energiantuotantoa: Tarvitsemme koko Euroopan kattavan sähköverkoston jolla on kapasiteettia tuottaa ja käsitellä uudistuvaa energiaa.

Turvallisuuspolitiikka

EU:n tulee seisoa yhtenäisenä tekijänä kysymyksissä jotka koskevat turvallisuuspolitiikkaa. Kun entiset suurvallat Venäjä ja Yhdysvallat eristäytyvät, tulee EU:n puolustaa eurooppalaisia arvoja ja niiden paikkaa kansainvälisillä pelikentillä. Tämän voimme tehdä ainoastaan yhteistyön voimin. EU-kansalaisilla on oikeus turvallisuudentunteeseen.

Turvallisuuspolitiikka ei käsitä ainoastaan sotilaallista yhteistyötä. Se sisältää myös valmiuden ja yhteistyön jäsenmaiden välillä erilaisten luonnonkatastrofien ja väkivallantekojen yhteydessä. Näissä tilanteissa on tiedonvaihto, järjestelmien luotettavuus, luotto muiden maiden viranomaisiin ja rajat ylittävä yhteistyö kaiken perusta.

Koska iso osa kaupasta ja yhteiskunnallisesta infrastruktuurista hoidetaan verkon välityksellä, ei meidän tule unohtaa kyberturvallisuutta. On erityisen tärkeää, että me yhdessä voimme rakentaa suojattuja tietoverkkoja, suojataksemme kansalaisia ja samalla luoda yrityksille turvaa kehittyä ilman kyberuhkia.

Tutkimus ja innovaatio

Tutkimuksen ja innovaation voimin EU voi ottaa isoja askelia eteenpäin monella eri alalla. Eri puolilla Eurooppaa on olemassa niin valtava määrä osaamista ja inspiraatiota, niin ympäristö- kuin puolustuskysymyksissä kuin myös monella muulla alalla. EU:n tulee toimia kiihdyttämönä uusille innovaatioille ja uudelleenajattelulle.

Se mitä teemme parhaiten yhteistyön voimin, tulee meidän myös tehdä yhdessä ja antaa tälle tarpeelliset resurssit. Nämä investoinnit tulevat olemaan hyödyksi koko unionille, mukaan lukien jo edelläkävijänä tunnetulle Suomelle. Paras tapa tukea tutkimusta ja innovaatioita sekä investointeja tälle alalle on tehdä se yhteisesti. Tämä on yksi EU:n tulevaisuuden valttikorteista, ja ala jota meidän pitää enenevissä määrin tukea myös tulevaisuudessa.

Tue kampanjaa

Lahjoita omalle ehdokkaallesi. Voit tehdä sen verkkomaksuna tai Mobilepayn kautta. Tietoa rahankeräyksestä löytyy täältä.