Spela video
253

Björn Bonsdorff

"Jag vill se ett EU som samarbetar tätare i de globala frågorna, med en ambitiös klimatpolitik, med ökat samarbete i försvars- och säkerhetsfrågor och en verklig digital inre marknad."

EU måste vara en föregångare när det kommer till arbetet för mänskliga rättigheter och demokrati. Europa behöver en ny generation insatta beslutsfattare med en vilja att förändra unionen till det bättre, och tillsammans stå upp för den våg av populism och fakta-resistens som nu sprider sig i Europa.

Bonsdorff har tidigare arbetat med EU-politik på de europeiska liberalernas tankesmedja i Bryssel, på utrikesministeriet och hos Liberal Democrats i London. Han är småbarnspappa och jobbar för tillfället som politiskt sakkunnig.

Namn: Björn Bonsdorff
Hemort: Helsingfors / Åbo
Titel: Politiskt sakkunnig
E-post: bjorn.bonsdorff@bildningsforbundet.fi
Tel: +358 442137403
www: https://www.bonsdorff.org
Medlem i :
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet
Svensk_Ungdom
Svensk Ungdom

Viktiga politiska frågor

Miljö- och klimat

Jag vill arbeta för att EU inför mer förnybar energi på marknaden, och inför en ambitiös miljö- och klimatpolitik.

EUs grundvärderingar

Jag kommer arbeta hårt för att lyfta de grundvärderingar EU står för; frihet, jämlikhet och lika rätt inför lag. Det finns nu organiserade krafter som vill rasera dessa värderingar, därför handlar detta val om att stå upp för rättsstatsprincipen!

Framtid

EU måste vara en global föregångare gällande reglering av framtidsteknologi som baserar sig på Big data och bioinformatik. Hur vi reglerar artificiell intelligens och bioteknologi kommer vara avgörande för integritet och frihet i framtiden.

Stöd kampanjen

Stöd din kandidat i EU-valet 2019. Även en liten summa har en stor inverkan i kampanjen. Mer information om insamlingen hittar du här.