Spela video
254

Silja Borgarsdóttir Sandelin

"Säg ja till Europa!"

Ge inte mörkrets krafter övertag! Jag står för ett modernt Europa, som präglas av fri rörlighet, öppenhet, demokrati, hållbarhet och jämlikhet. Jag tror på en nordisk förvaltningskultur, möjligheter för företagare och konsumenter samt på alla människors lika värde. EU ska syssla med övergripande frågor – tillsammans kan vi lösa klimatfrågan och värna om mänskliga rättigheter.

Namn: Silja Borgarsdóttir Sandelin
Födelseår: 1985
Hemort: Helsingfors
Titel: SFP:s vice ordförande, politiskt sakkunnig, politices magister
E-post: silja@sfp.fi
Tel: 050 366 8291
www: http://silja.nu
Medlem i :
Svenska Kvinnoförbundet
Svenska Kvinnoförbundet

Viktiga politiska frågor

Fri rörlighet

Ett modernt Europa kan aldrig tas för givet. Den fria rörligheten för människor, näringslivet, varor, tjänster och kunskap har en stor potential om vi inser att den digitala ekonomin har minst lika stora förutsättningar som den traditionella. Den fria rörligheten måste försvaras och förbättras också för människor.

Möjligheter

Europa behöver bli starkare för att klara den globala konkurrensen. Det måste finnas förutsättningar för företag och näringsliv att vara innovativa. Det skapar arbetsmöjligheter. Vi ska även ligga i täten i vår forskning, för att finna och utveckla nya idéer.

Ambitiös klimatpolitik

En ambitiös klimatpolitik i Europa lägger grunden för global framgång. Finland ska vara med och forma Europas målsättningar för att minska på utsläppen, öka på den förnyelsebara energiproduktionen och förbättra energieffektiviteten.

Stöd kampanjen

Stöd din kandidat i EU-valet 2019. Även en liten summa har en stor inverkan i kampanjen. Mer information om insamlingen hittar du här.